1-3 DAGES LEVERING

GRATIS FRAGT

100% TILFREDSHEDSGARANTI

DAG TIL DAG LEVERING

Fremragende

100% Tilfredshedsgaranti | Gratis levering

Dreamzy.dkDreamzy.dkDreamzy.dk

Forskning omkring tyngdedyner

Vi fandt ud af at tyngdedynen var en enorm opgradering for vores egen søvn, og besluttede os derfor for, at se nærmere på hvad forskningen siger om fordelene. Kognitiv adfærdsterapi og medicinsk behandling, som eksempelvis sovepiller, har historisk været behandlingsmetoderne der er blevet anvendt til at behandle insomni - det vi imenneske sprog vil kalde søvnbesvær. Desværre oplever mange, der lider af
søvnbesvær, at disse metoder ikke er en optimal løsning. Derfor har det også været nødvendigt at at se mod andre behandlingsmuligheder for søvnbesvær (kilde) I de senere år har der været flere nye studier der undersøger søvn fordelene ved tyngdedyner - fordele som har været udnyttet i bl.a. psykiatrien i mange år.

I 2022 blev der i sverige udført en undersøgelse af, hvordan tyngdedyner påvirker mennesker. I undersøgelsen deltog 2 personer med med et normalt godt helbred og en gennemsnitsalder på 24 år.
Studiet viste at søvnhormonet melatonin, var 32% højere den første time hos personerne der sov med tyngdedynen, ift. de personer der sov med en normal dyne (kilde).
I 2020 foretog fire forskere fra Sleep Research Society 2020 et seks uger studie af effekten af en tyngdedyne. Til undersøgelsen havde de 30 deltagere, hvoraf
samtlige led af søvnbesvær i større eller mindre grad. Konklusionen blev at deltagerne ikke blot sov bedre og var mere afslappede, men faktisk også at følelsen af stress faldt og de havde kortere og færre vågne periode i løbet af natten.
De oplevede at de faldt 13% hurtigere i søvn, oplevede 14% bedre søvn, følte sig 17% mere udhvilet om morgenen og oplevede 36% forbedring, når det kom til at sove igennem hele natten (kilde)
I Stockholm i 2020, foretog tre forskere et fire ugers studie om hele 120 deltagere. Samtlige deltagere havde forskellige diagnoser. Formålet var netop at undersøge effekten af en tyngdedyne på søvnbesvær og aktivitetsniveau for denne gruppe
mennesker. De konkluderede at tyngdedynen var både sikker og effektiv ift. at behandle
søvnproblemer. De oplevede både en bedre søvn og mere energi i hverdagen. (kilde)
Tre svenske forskere foretog i 2015 et fire ugers studie med 33 deltagere. Samtlige deltagere led af kronisk søvnbesvær. De konkluderede at tyngdedynen har en positiv indvirkning på deres søvn. Deltagerne fik både fortaget konkrete målinger, men også bedt om selvrapportering
omkring deres egen oplevelse. Målinger viste tydeligt at deltagerne havde en roligere og bedre søvn, samtidigt med at de også selv oplevede at søvnkvaliteten var bedre og de følte sig mere afslappede (kilde).